Νέα-Ανακοινώσεις|

Με σεβασμό και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου η εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμής στον ήρωα δεκανέα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Θωμά Λύγγο του Παντελή, έναν άνδρα που θυσίασε τη ζωή του για την πατρίδα. Ο Θωμάς Λύγγος, γεννημένος στο Βαρδαλή στις 21 Μαρτίου 1953, υπηρέτησε με αυταπάρνηση στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.), λαμβάνοντας μέρος στις κρίσιμες μάχες του Αυγούστου 1974.

Η εκδήλωση τίμησε τη μνήμη του ήρωα, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στις 16 Αυγούστου 1974, κατά την οπισθοχώρηση των τελευταίων οπλιτών από το στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ., υπερασπιζόμενος με θάρρος τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Η θυσία του αποτελεί φάρο για όλους μας, υπενθυμίζοντας το βαρύ τίμημα της ελευθερίας και την υποχρέωσή μας να θυμόμαστε και να τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο  Δήμαρχος Δομοκού, κ. Χαράλαμπος Λιόλιος και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κυπρίων Ν. Μαγνησίας και Βετεράνος της Κυπριακής Εθνοφρουράς κ. Αδάμος Μουζουρής.

Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Δρ. Βασιλική Λάζου, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η κα Λάζου, μέσα από την ομιλία της, ανέδειξε τα ιδανικά και τη θυσία του Θωμά Λύγγου, προσφέροντας μια βαθιά κατανόηση της ιστορικής σημασίας της πράξης του και την επιρροή που αυτή ασκεί στις σύγχρονες γενιές.

Η εκδήλωση έκλεισε με θερμές ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους έναν αληθινό ήρωα, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη του και αντλώντας έμπνευση από το θάρρος και την αυταπάρνησή του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Δομοκού κ. Καλημέρης Νικόλαος, κ. Πετρόπουλος Χρήστος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαρδαλής Ρίζος Κωνσταντίνος, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και κάτοικοι της κοινότητας

Comments are closed.

Close Search Window