Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή του Δημάρχου Δομοκού στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Κατηγορία: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/12/2018

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

Στο Τακτικό ετήσιο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε που πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 3 έως 5 Δεκεμβρίου 2018 συμμετείχε ο Δήμαρχος Δομοκού, κ. Τζιαχρήστας Δημήτρης.

Ο κ. Τζιαχρήστας στην εισήγηση του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε. αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης της πρωτογενούς παραγωγής, η οποία αποτελεί έναν από τους κυριότερους τομείς που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της οικονομικής δυναμικής της χώρας καθώς επίσης και στην εν γένει ανάπτυξή της. Στο πλαίσιο αυτό η διαχείριση των αγροτικών ζητημάτων που αφορούν τόσο τους γεωργούς όσο και τους κτηνοτρόφους αποτελούν προτεραιότητα για την Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ. διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τζιαχρήστας  χαρακτήρισε μείζονος σημασίας τόσο την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις επιστροφή του τέλους βοσκής στους Δήμους όσο και την έκδοση προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Επιπλέον, τοποθετήθηκε εκτενώς στα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας των νέων χαρτών μειονεκτικών περιοχών τονίζοντας πως για αρκετές περιοχές που έχουν μείνει εκτός κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να συμπεριληφθούν στον εν λόγω πίνακα προς όφελος των γεωκτηνοτρόφων. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην επιστροφή του φόρου πετρελαίου στους αγρότες για το 2016.

Κλείνοντας, ο κ. Τζιαχρήστας τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας η αναβάθμιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Είναι αυτονόητο πως ο κλάδος της αγροκτηνοτροφίας αποτελεί τον κύριο παραγωγικό ιστό της Εθνικής Οικονομίας και σε αυτόν πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και προτεραιότητα.

 

Φωτογραφίες: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο deltio_typoy_-_synedrio_kede_.docx16.59 KB