Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου (ΣΤΟ) της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δομοκού.

Κατηγορία: 
Ετικέτες: 

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
                                                                                                                            4.5.2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, ώρα 12:30 μμ, συνεδρίασε, μετά από πρόσκληση του  Δημάρχου Δομοκού κ. Δημήτρη Τζιαχρήστα, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο (ΣΤΟ) της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δομοκού με αντικείμενο συζήτησης αφ’ ενός τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και αφ’ ετέρου τον προγραμματισμό και τη λήψη προληπτικών μέτρων και ετοιμότητα των φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων ενόψει της αντιπυρικής  περιόδου έτους 2018.

Ο Δήμαρχος Δομοκού, κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση. Ο Δήμαρχος προέβη, αρχικά, στην αποτίμηση των ενεργειών που έγιναν τον προηγούμενο χειμώνα, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν, επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία που υπήρξε τόσο με την Περιφέρεια όσο και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ύπαρξης συντονισμού  και τόνισε ότι ο Δήμος Δομοκού θα  συνεχίσει με υπευθυνότητα να εργάζεται έτσι ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρίσκονται σε εγρήγορση κι ετοιμότητα κατά τη θερινή περίοδο και θα  καταβάλει, όπως κάθε χρόνο, την κάθε δυνατή προσπάθεια επιχειρώντας δράσεις όπως : Καθαρισμός– συντήρηση- διάνοιξη δασικών  δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, συντήρηση, καθαρισμός και συντήρηση οδικού δικτύου (δημοτικού και αγροτικού). Θα ληφθούν, εν γένει, όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από την εκτέλεση  αγροτικών και γεωργικών εργασιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι σχετίζονται με το κομμάτι της πολιτικής προστασίας και των έκτακτων αναγκών του τόπου μας, καθώς και Εκπρόσωποι και Πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου.

Παρόντες ήταν ο θ. Αντιπεριφερειάρχης  Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας κ. Καρακάντζας Αθανάσιος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Ζώης Πολύζος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού κ. Γκούτας Θωμάς (Αστυνόμος  Α΄), ο Πυρμος Τσούμας Σεραφείμ και κ. Κοθώνας Σταύρος από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δομοκού, ο Συντονιστής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δομοκού κ. Τσούτσος Δημήτριος, η ανθλγος κα Ασπασία Ορφανοπούλου, ο κ. Χριστόπουλος Οδυσσέας Πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Δομοκού, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραμπότσης Δημοσθένης, κ. Πέτσας Γεώργιος και κ. Πουτουρούδης Σταμάτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γκούβας Αθανάσιος και ο κ. Μπακοστέργιος Δημήτριος Πολιτικός Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού κ. Τσόγκας Δημήτριος, ο Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των τοπικών Κοινοτήτων Βουζίου κ. Γκουζίνης Γεώργιος, Λεύκας κ. Γκιρλέμης Αντώνιος, Νέας Μάκρισης κα Φραγκάλα Λελούδα και Περιβολίου κ Παπακώστας Βασίλειος.

Τέλος, υπήρξε συζήτηση σε θετικό κλίμα και αφού ακούστηκαν οι απόψεις, οι προτάσεις και οι ανάγκες του κάθε φορέα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμεση ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ των φορέων, έτσι ώστε ο χρόνος επέμβασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ελαχιστοποιείται κατά το δυνατό, αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς.

 

Φωτογραφίες: