Ενημερωτικές Συναντήσεις μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δομοκού με τον εκπρόσωπο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Κατηγορία: 

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

Δομοκός, 05.11.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Πέμπτη 1η και  Παρασκευή 2η Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   του Δήμου Δομοκού, καθώς και οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Τάξης  των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον εκπρόσωπο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Άγγελο Καπετανίδη σχετικά με το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη λειτουργία των άλλων θεσμικών της οργάνων.

Μετά την παρουσίαση οι μαθητές υπέβαλαν πλήθος ερωτήσεων προς τον κ. Καπετανίδη και συμμετείχαν σε συζήτηση γύρω από την τρέχουσα επικαιρότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής εκφράζοντας τις απόψεις τους.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν  μετά από πρόσκληση των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δομοκού, κ. Πέτσα Γεώργιου και κ. Καλημέρη Νικολάου.